Tänahommikuse seisuga napib kütust üheksas tavajaamas ja 19-s veoautosid teenindavas jaamas. Tavajaamades on kõige suurem puudus diislikütusest. Ühes jaamas on aga kõik kütuseliigid otsas – Helsingis asuvas Konalani jaamas. Sealt ei saa ei 98 bensiini ega ka diislikütust.

Neste teatas meediale, et kütusenappus on suurem Lõuna-Soomes. „Üle Soome on üksikuid kohti, kus kütus on otsas, kuid enim on neid kohti Kagu- ja Lõuna-Soomes.“ Ettevõte kinnitas, et nad teevad kõik, mis võimalik, et kütus jaamadesse jõuaks. „Kuid nagu öeldud, läheb olukord kogu aeg keerulisemaks,“ lisas ettevõte pressiteate vahendusel.

Kütusenappuse taga on poliitiline streik. Soome ametiühingute keskorganisatsioon teatas täna, et ametiühingute liikmed jätkavad streiki 7. aprillini.

Valitsuse reformiplaanid

Sel talvel on Soome valitsuse reformiplaanide vastu streikinud juba mitu sektorit, alustades poodidest ja lõpetades lasteaedadega.

Nimelt soovib peaminister Petteri Orpo valitsus karmistada tööelu reegleid ja piirata sotsiaalkaitset. Paljud seadusemuudatused on juba ka ettevalmistamisel. Muu hulgas on ametiühingud streigiõiguse piiramise, palgata esimese haiguspäeva ja töötuskindlustuse piiramise vastu.

Lisaks on ametiühingud välja toonud, et muudatused mõjutavad kõige rohkem just väikese sissetulekuga inimesi ja töötuid.