Hoonest on välja paiskunud leegid ning sündmuskohal on väga suur hulk tuletõrjemeeskondi, vahendab Rootsi majandusleht Dagens Industri.

Kopenhaageni ajalooline börsihoone pärineb aastast 1625 ja hetkel olid seal käimas renoveeirmistööd.

Hoone omanik on ettevõtlus- ja tööandjate organisatsioon Dansk Erhverv. Organisatsiooni kodulehe andmetel toimus renoveerimine seoses hoone sel aastal täituva 400. aastapäevaga.

Taani uudisteagentuuri Ritzau andmetel varises hoone katust ehtinud ikooniline tornikiiver kokku Eesti aja järgi kella 9.30 paiku.

„Börsil avanes täna hommikul kohutav vaatepilt. 400 aastat Taani kultuuripärandit on leekides,“ kirjutas Taani kultuuriminister Jakob Engel-Schmidt X-is.

Kohalik käsitööline Henrik Grage ütles Taani telekanalile TV2 põlengut kommenteerides, et tegemist on äärmiselt traagilise päevaga .„See on meie Notre-Dame,“ sõnas Grage.

Børsen hakati ehitama 1619. aastal, kui Taani ja Norra kuningas oli Christian IV. Muuhulgas kasutati ehitusel Gotlandi liivakivi ja Toscana marmorit.

Sündmuskohal tehtud piltidelt on ka näha, kuidas põlevast hoonest tuuakse välja kunstiteoseid.

Kopenhaageni politsei teatas sotsiaalmeedias, et on sulgenud börsihoone ümber mitu tänavat. „Me kutsume inimesi üles hoiduma piirkonda tulemisest,“ kirjutasid ametivõimusd X-is.