Ampler Bikesi emafirma Kõu Mobility Groupi juht Kristjan Maruste kirjeldas, et kuna nad on jaganud informatsiooni ka ettevõtte töötajatega, siis otsustasid nad peatada kauplemise Ampler Bikes osakutega, et vältida infolekkeid, mis võiksid kahjustada aktsionäre.

„Me jagame täpsemat informatsiooni kokkuleppe ja järgmiste sammude kohta järgnevate nädalate jooksul,“ lisas Maruste. Seega jääb hetkel saladuseks, kes on investoriks ning kui suur investeering on.

Ampler Bikes pole veel jätkuvalt esitanud 2022. majandusaasta aruannet, kuid rattafirma on jaganud informatsiooni majandustulemuste kohta Funderbeami platvormil. Nii märkis Maruste kuu tagasi, et eelmisel aastal ulatus ettevõtte müügitulu 7,4 miljoni euroni, mida oli oluliselt vähem kui aasta varem. Ettevõtte puhaskahjum oli 6,7 miljonit eurot.

Veel tõi Maruste välja, et seetõttu on ka Ampler Bikesi omakapital kukkunud tugevalt miinusesse, kui aasta lõpu seisuga oli kohustuste hulk 5,2 miljoni euro võrra suurem kui ettevõtte varad. Seetõttu algatati mullu ettevõtte saneerimine. Muu hulgas ulatus ettevõtte maksuvõlg vahepeal enam kui poole miljoni euroni, kuid viimaste kuude jooksul on suudetud seda vähendada suurusjärgus 200 000 euroni.

Loo autor on Ampler Bikesi osanik.