Kokku koosneb UNISEND võrgustik Balti riikides ligikaudu 750 pakiautomaadist, millest umbes 300 asuvad Eestis ja Lätis. Selle arendamiseks investeeriti kokku üle 4 miljoni euro.

Üle 95 protsendi pakkidest ühest UNISEND pakiautomaadist teise toimetatakse Eestis kohale ühe tööpäeva jooksul.

UNISEND on Leedu Posti poolt loodud uus rahvusvaheline pakiautomaatide võrgustik, mis sisenes Eesti ja Läti turgudele sel kevadel. Uus bränd UNISEND asendab sel aastal järk-järgult ka Leedus asuval 430 pakiautomaadil LP EXPRESS nime.

„Leedu Post tegi otsuse siseneda pakiautomaatide valdkonda rohkem kui kümme aastat tagasi. Olles edukalt end Leedu turul sisse seadnud, oleme nüüd valmis pakkuma oma teenuse eeliseid klientidele kogu Baltikumis. Veebipoodides ostlemine on muutumas üha sagedasemaks ja pakiautomaadid peamiseks kohaletoimetamise viisiks. UNISEND on valmis täitma klientidele antud lubadust – Saada. Võta vastu. Lihtne,“ ütleb Leedu Posti tegevjuht Rolandas Zukas.

Statistikaportaali Statista prognoosi kohaselt kasvab aastatel 2023–2027 kolme Balti riigi e-kaubanduse turg igal aastal 11%. Lisaks on täheldatud, et pakiautomaatide kaudu liikuvate pakkide arv piirkonnas kasvab igal aastal, samal ajal kui vajadus kullerteenuste ja postkontoritesse toimetamise järele väheneb.

UNISEND pakiautomaatide asukohtadega Eestis ja kogu Baltikumis on võimalik tutvuda SIIN.