Henry Aldridge & Soni oksjonimaja sõnul müüdi kell USA-s elavale kollektsionäärile. Selle eest loodeti saada 100 000–150 000 naela, kuid tegelikkus ületas ootusi kõvasti.

Kella omanik John Jacob Astor (47) läks põhja koos Titanicuga 15. aprillil 1912. Enne seda oli ta aidanud oma abikaasa päästepaati. Selle asemel, et ise mõnda teise päästepaati minna, nähti laitmatult riietatud ärimeest ja jõuka Astori perekonna liiget sigaretti suitsetamas ja kaasreisijatega vestlemas.

Tema surnukeha leiti nädal hiljem Atlandi ookeanist. Taskus oli tal 14-karaadine kullast Walthami taskukell, millele olid graveeritud tema initsiaalid JJA.

Kuldkellale on graveeritud John Jacob Astori initsiaalid.

Oksjonimaja esindaja Andrew Aldridge sõnas, et John Jacob Astor oli Titanicu uppumise ajal üks rikkamaid inimesi maailmas. Tema vara suuruseks hinnati 87 miljonit dollarit, mis tänapäeval võrdub umbes 3 miljardi dollariga.

„Ta ei uskunud alguses, et laev on tõsises ohus, kuid kui kapten alustas pärast südaööd evakuatsiooni, aitas ta oma naise päästepaati,“ kirjeldas Aldridge. Naine pääseski.

2013. aastal maksti viiuli eest, mida laeva uppudes mängiti, 1,1 miljonit naela. Aldridge’i sõnul on inimesed valmis Titanicult pärit esemete eest maksma uskumatuid summasid. „See ei peegelda mitte ainult esemete haruldust, vaid näitab ka seda, et Titanicu lugu huvitab inimesi ka 112 aastat hiljem,“ kirjeldas ta.