Võlakirjade avaliku pakkumisega kavatseb Liven AS rahastada nii uute kui käimasolevate projektide arendamist ning laiendada ettevõtte investorite ringi.

„Rohevõlakirjadest saadud tulu kasutab Liven ainult selliste arenduste rahastamiseks, kus hooned on projekteeritud ja ehitatud võimalikult tulevikukindlalt ja keskkonnamõjusid arvestavalt ning mis seetõttu omandavad rahvusvahelise LEED või BREEAM sertifikaadi, või saavutavad liginullenergia hoonest suurema energiaefektiivsuse,“ sõnas Liveni tegevjuht Andero Laur pressiteates.

Emissiooni raames kavatseb Liven kaasata kuni 4 miljon eurot, pakkumise ülemärkimise korral on Livenil õigus suurendada pakkumise mahtu kuni 7 miljoni euroni. Ühe võlakirja nimiväärtus on 1000 eurot ja võlakirjade lunastustähtpäev on 23. mai 2028. Võlakirjadel on fikseeritud intressimäär 10,5% aastas ning kvartaalsed intressimaksed. Märkimisperiood algab 7. mail kell 10 ja lõpeb 16. mail kell 16. Võlakirju pakutakse avalikult üksnes Eestis. Võlakirjadel ei ole krediidireitingut ega tagatist.

Liven on esitanud taotluse rohevõlakirjade noteerimiseks Nasdaq Tallinn Börsi Balti võlakirjabörsil ning võlakirjade märkimine kestab 16. maini. Livenit ja pakkumist tutvustav seminar toimub 8. mai õhtul Liveni salongis.

Seni on Liven laenukapitali kasutanud vaid projektipõhiselt kontserni projektiettevõtete poolt. Seekord kaasame esmakordselt laenukapitali emaettevõtte Liven AS-i poolt. Nii saame oma investorite baasi laiendada ning luua kontsernile võimalused kapitali paindlikumaks kasutamiseks. Meile on oluline Liveni läbipaistvus ning usaldusväärsus, mida avalike võlakirjade pakkumine toetab,“ lisas Liveni tegevjuht Andero Laur.

Liveni arendusportfellis on 10 projekti, milles on mahtu ligi 1500 uue kodu rajamiseks. Müügis ja ehitamisel on kodud viies arenduses – Magdaleena, Uus-Meremaa, Luuslangi, Iseära ja Regati. Kogu Liveni arendusportfelli hinnanguline müügimaht on 375 miljon eurot.

2023. aastal laienes Liven ka Saksamaa turule ning 2024. aasta jooksul on kavas alustada esimese Berliinis asuva projekti eelmüügi ja ehitusega. Lisaks planeeritakse nelja arendusprojekti Tallinnas. Kokku on Liveni arendusportfellis üle 115 000 m2 müüdavat pinda, mis tagab järgnevateks aastateks stabiilse arenduste mahu.